Sponsoren

Heythuysen-VCH, voorbeschouwing met Wiel Roox

Heythuysen-VCH, voorbeschouwing met Wiel Roox

donderdag 2 november 2017
Zondag neemt VCH het in Heythuysen op tegen de plaatselijke trots. De ploeg van Wiel Roox presteert dit seizoen nogal wisselvallig, om maar eens een understatement te gebruiken. Met name de 9-0 nederlaag tegen Eindse Boys zal menig VCH-liefhebber nog in het geheugen gegrift staan. Toch plaatst Roox kanttekeningen bij die wedstrijd.

“Geloof me of niet, we hebben Eindse Boys de eerste helft compleet van de mat gespeeld. De trainer van de tegenstander kwam na de eerste helft naar me toe en zei dat hij blij was dat we uiteindelijk in elkaar zakten. ‘Jullie hebben de beste ploeg die we tot dusver zijn tegengekomen’, zei hij. De 1-0 en 2-0 voor rust vielen door een keepersfoutje en een verkeerd omschakelmoment en toen in de tweede helft de 3-0 viel, gingen de kopjes hangen, nog een te veel voorkomend euvel bij deze jonge ploeg. De laatste tien minuten van de wedstrijd kregen we zes goals tegen. In de eerste helft kwamen we weliswaar met 0-2 achter maar we waren gewoon veel beter. Ik denk dan ook dat we de beste eerste helft van het seizoen hebben gespeeld. Daarom was die 9-0 ook zo onvoorstelbaar.” Na die ontluisterende nederlaag volgde weer een zege. Op eigen terrein werd RKSVV overtuigend met 5-3 verslagen. Aanstaande zondag wacht de uitwedstrijd tegen Heythuysen, een goede middenmoter die tot dusver tien punten uit zes wedstrijden vergaarde. Een opponent waar rekening mee moet worden gehouden derhalve. Toch gelooft Roox in de kansen van zijn ploeg.

Tikkie takkie
“We hebben af en toe nog onze mankementjes binnen de ploeg en zijn nog niet stabiel genoeg. We zijn echter wekelijks voetballend steeds beter geweest dan onze tegenstanders. Dus ik denk dat we tegen Heythuysen ook kans maken om te winnen of in elk geval een punt binnen te halen. Als wij onze kansen benutten zoals het hoort, dan kunnen we daar ook drie punten pakken. Maar nogmaals, wanneer de stabiliteit ontbreekt, weet je nooit waar het verhaal eindigt. En je moet natuurlijk nooit positiespel op de vierkante meter gaan spelen, dat is ’tikkie takkie voetbal’ waar je niks mee opschiet.”

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien