Sponsoren

VCH ondanks moeizame voorbereiding optimistisch

VCH ondanks moeizame voorbereiding optimistisch

zondag 4 september 2005
De club had dit jaar heel wat te vieren. Niet alleen wist het Blerickse VCH promotie naar de vijfde klasse te bewerkstelligen, ook vierde de vereniging haar zestigjarig bestaan. De festiviteiten zijn achter de rug, tijd voor serieuzere zaken, want de competitie start dit weekend.

“Moeizaam”, antwoordt voorzitter Ron Rommerskirchen, gevraagd naar het verloop van de voorbereiding. “We hebben te maken gehad met vakanties en lichte blessures van spelers, waardoor we nauwelijks op volle sterkte hebben kunnen trainen.” In het kader van het jubileum speelde VCH tegen grote broer VVV-Venlo en verloor met grote cijfers. Ook tegen Blerick was de ploeg kansloos en tegen buurman HBSV werd in de strijd om de beker ook al verloren. Daarmee is niet gezegd dat Rommerskirchen en zijn club zware tijden tegemoet moeten zien. De nederlagen in het bekertoernooi tegen Blerick en HBSV ziet Rommerskirchen alleen maar als nuttige oefenpartijtjes. Het vorig seizoen lag dat net even iets anders omdat VCH toen tot de laatste 32 reikte en uiteindelijk werd uitgeschakeld door Maasbree. Mogelijkheden om spelers te verplichten hun vakantie aan de belangen van de club aan te passen, heeft VCH niet. Sterker nog, de club wil het ook niet. Rommerskirchen: “Kijk, als je als eerste of tweedeklasser spelers betaalt, is dat een ander verhaal. We hebben een zeer jonge selectie. De meeste spelers hebben geen kinderen en gaan weg wanneer het hen uitkomt. We kunnen ze wat dat betreft tot niets verplichten.”

Brede selectie
Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. Normaal behoort een promovendus tot de degradatiekandidaten en zou je mogen verwachten dat ook VCH zich richt op handhaving. “Dat klopt wel”, zegt Rommerskirchen, “maar we willen meer. We willen ook proberen een periodetitel te pakken.” In vergelijking met het vorig seizoen is VCH er niet op achteruit gegaan. Weliswaar verloor de ploeg haar ‘dreh und angelpunkt’ Dennis Steegh, hij vertrok naar de Venlose Boys, maar de club wist haar selectie uit te breiden met een aantal goede jeugdspelers. “Ik denk dat we ongeveer even sterk zijn als het vorig seizoen”, meent Rommerskirchen. “Je weet alleen nooit wat andere clubs hebben gedaan. We zitten in een klasse met veel onbekende ploegen. We kennen promovendi als Baarlo en Kronenberg. We hebben in het verleden oefenpartijtjes gespeeld tegen Bieslo en BEVO die ook in de vijfde klasse uitkomen. Maar dat zegt niets. We beschikken wel over een brede selectie, en dat stemt tot optimisme.”

Optimistisch
Terwijl het eerste team in de vijfde klasse acteert, speelt het tweede in de reserve vijfde klasse. Een gapend gat, een gat ook dat fatsoenlijke doorstroming verhindert. Rommerskirchen beaamt de stelling, maar is daarom niet minder optimistisch over de toekomst van de club. Noch over toekomstige sportieve prestaties, noch over facilitaire en financiële mogelijkheden. “Voorheen kwamen de leden vooral uit de buurt van de Horsterweg. Nu meldt jeugd uit de wijk Klingerberg zich bij ons aan. We beschikken over een prachtige accommodatie en financieel staan we er goed voor. Een stabiele basis voor de toekomst.”

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien