Sponsoren

Voor trainer Wil Berden is de cirkel rond

Voor trainer Wil Berden is de cirkel rond

zaterdag 1 juni 2013
Al in december werd bekend dat trainer Ger Verheijen VCH zou verlaten en Wil Berden van FCV-Venlo zijn opvolger zou worden. Toch werd vandaag tijdens het Top E-Toernooi pas het eenjarig contract dat de nieuwe coach aan de Blerickse club bindt door voorzitter Ron Rommerskirchen en Berden ondertekend.

Berden is opgetogen over zijn nieuwe job en komt het volgend seizoen zijn oude werkgever ook weer tegen want met FCV-Venlo promoveerde hij via de nacompetitie door overwinningen op SVOC’01 en Kronenberg naar de vierde klasse. “Wanneer je drie jaar bij een club werkt, is de chemie weg”, vertelt Berden. “Het Berden-effect is als het ware uitgewerkt. Ik heb met veel plezier bij FCV gewerkt, een warme club, goed georganiseerd, veel goede jeugd en daarom veel toekomst.” Al vrij snel nadat Berden zijn vertrek bij de club uit ’t Ven had aangekondigd, zocht VCH-voorzitter Rommerskirchen contact met Berden. Een actie waarop hij ook had gehoopt. Berden: “Ik heb tot mijn 25ste bij VCH gevoetbald en nu ben ik hier trainer. De cirkel is rond. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de club nauwelijks ken. Ik heb ze het afgelopen seizoen een keer of drie gezien. Van de wedstrijd tegen Ysselsteyn was ik onder de indruk, toen bereikte VCH een hoog niveau. Later zag ik VCH nog eens tegen Oostrum. Toen viel het me enorm tegen.”

Berden kreeg van de Blerickse club geen doelstellingen mee. Toch is er wel degelijk het nodige werk aan de winkel voor de nieuwe coach. Ger Verheijen liet zich in het verleden nog wel eens ontvallen dat het zijn ploeg aan mentale weerbaarheid ontbrak. Daar moet Berden derhalve mee aan de slag, zo lijkt het althans. “Daar heb ik van gehoord”, zegt Berden, “maar daar kan ik nu nog geen oordeel over vellen. Na een maand of drie heb ik daar meer zicht op. Ik zal ongetwijfeld wel eens een akkefietje met iemand krijgen maar dat hoort erbij. Het is in elk geval wel zo dat spelers tegenwoordig veel mondiger zijn maar ook een stuk minder presteren. Het is zaak ze een spiegel voor te houden. De sfeer binnen een groep is vaak ook afhankelijk van de prestaties op het veld. Maar goed, ik verheug me in elk geval op het nieuwe seizoen. Kan ook niet anders met zoveel Venlose clubs in de vierde klasse.”

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien