Sponsoren

VCH nog steeds springlevend

VCH nog steeds springlevend


zondag 16 juni 2019
Diverse media berichtten er al over. VCH zou ten dode zijn opgeschreven. Niet dat de toekomst er superrooskleurig uitziet, maar het beeld dat wordt geschetst mag ook als voorbarig aangemerkt worden. Het is waar dat de club uit De Boekend gestopt is met prestatief voetbal. Ook het feit dat het jeugdvoetbal moeilijke tijden doormaakt, berust, ten dele, op waarheid. Daarmee is echter nog niet gezegd dat VCH geen bestaansrecht meer zou hebben. Om dat te bewijzen, wordt er bij de vereniging met man en macht gewerkt aan een wederopstanding die er uiteindelijk toe moet leiden dat er straks in De Boekend weer volop met sportief plezier gevoetbald wordt. Hoe? Een gesprek met bestuurslid Dé Stakenborg.

“Laat ik voorop stellen dat we met prestatief voetbal zijn gestopt omdat de kosten van een gediplomeerde trainer te zwaar op de begroting drukten”, stelt Stakenborg. “Dat is de belangrijkste reden geweest om het eerste team terug te trekken. Maar dat wil niet zeggen dat we met het seniorenvoetbal stoppen. Het zag er aanvankelijk naar uit dat we het volgend seizoen slechts drie van de zes seniorenteams over zouden houden maar er hebben zich inmiddels weer drie vriendenteams aangemeld zodat dat aantal het komend seizoen gelijk blijft. Weet je wat het is? Vriendenteams zorgen voor continuïteit en daarmee stabiliteit. En daar zijn we ook naar op zoek.”

Jeugd en dames
JO13 werd het afgelopen seizoen kampioen en dat team blijft ook het komend seizoen als JO14 gewoon bij VCH voetballen. Maar de club heeft meer pijlen op haar boog. Stakenborg: “Het lijkt erop dat de jeugd een nieuwe start gaat maken. Er kan weer gestart worden met een groepje mini’s, dit zijn kinderen van zes en zeven jaar. De eerste groep is bijna compleet en er kunnen nog kinderen van die leeftijd geplaatst worden.” Ook het damesvoetbal vervolgt, zij het op andere wijze dan voorheen, zijn weg in De Boekend. Werd er tot het vorig seizoen nog op zondag gespeeld met een mix van jonge meisjes en oudere dames, het komende seizoen slaat de club een nieuwe weg in. Bestuurslid Truus Hendrix, leidster van de dames, heeft het plan opgevat te gaan starten met dames 7-tallen in de leeftijd van 30+ die op de vrijdagavond gaan spelen. Elke vrijdagavond trainen en geregeld wedstrijden 7×7 spelen ook op de vrijdagavond maar dan in toernooivorm tegen andere verenigingen. Stakenborg: “We hebben het als voetbalvereniging moeilijk gehad maar de boel staat weer in de steigers. Daarmee wil ik zeggen dat VCH nog springlevend is.”

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien