Sponsoren

VCH op jacht naar de eerste punten

VCH op jacht naar de eerste punten

donderdag 12 oktober 2017
Het voetbal is er, nu de punten nog. Uit de drie eerste wedstrijden van het seizoen wist de equipe van Wiel Roox nog geen punten te vergaren, maar de coach is er nog steeds gerust op: “Die gaan wel komen als we blijven spelen als we tot dusver hebben gedaan. Het moet allemaal alleen wat nauwkeuriger en daar werken we momenteel volop aan.”

De tegenstander is zondag SVVH uit Heibloem, een opponent die min of meer in hetzelfde schuitje zit. Ook voor die ploeg staat de teller vooralsnog op nul. Roox kent de tegenstander niet. Het is de eerste keer dat de ploegen tegenover elkaar staan. “Ik ken SVVH niet en het maakt me eigenlijk ook niet zoveel uit. Ik zie het wel op het veld. Feit blijft dat we nog geen punten hebben en het is belangrijk dat ze wel gaan komen. We pleiten ervoor zoveel mogelijk voetbal in onze teams te krijgen en dat lukt aardig. We hebben nog een hele jonge groep en eigenlijk hoef ik maar heel weinig op basistechniek te trainen omdat ze dat wel in huis hebben. Alleen gebruiken ze die af en toe nog te veel. Het gaat om handelingssnelheid en keuzes maken en aan dat laatste schort het nog wel eens. Maar er zit verbetering in en daar gaat het wel om. Wat dat betreft zit er nog veel rek in deze groep.”

Zowel tegen VOS als Grashoek en Egchel (foto) had VCH enorm veel kansen nodig om tot scoren te komen en dat leverde uiteindelijk ook simpelweg drie verliespartijen op. Ook nu weer doemt het verhaal over ‘verkeerde keuzes maken’ op, zo weet ook Roox. “Het kan niet zo zijn dat je in drie wedstrijden zestien kansen krijgt en je er maar drie inschiet. Afleggen of zelf scoren, daarin maken we nog veel te vaak de verkeerde keuzes. Soms is het nu eenmaal gemakkelijker om een bal in de korte hoek te schieten waar de keeper staat dan terug te leggen op een speler die er kansrijker voor staat. Maar daar trainen we ook intensief op.” Intussen heeft zich een heel contingent nieuwe spelers bij VCH aangemeld die het bij andere clubs net niet hebben gehaald. Jonge spelers nog en dus ook nog ‘kneedbaar’. Roox: “Ik ken veel van die jongens nog van Blerick. Zij krijgen bij ons de kans zich verder door te ontwikkelen. Het mooie is dat het tweede regelmatig met ons meetraint. Dat zijn ervaren jongens waar die jeugd ook weer wat van kan opsteken.” Roox kan zondag beschikken over een fitte selectie. Een speler kampt met een liesblessure.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien